Microblading: een semipermanente tattoo als wenkbrauw

Microblading is een techniek gerelateerd aan tatoeëren, al is het anders. Door middel van meerdere kleine naalden wordt er semipermanente pigment onder de huid aangebracht. Dit wordt met name gebruikt bij wenkbrauwen, maar het is anders dan de normale procedure bij het laten tatoeëren van wenkbrauwen. Het zorgt namelijk voor dunne lijnen die natuurlijk lijken en mengen met de al bestaande haartjes van de wenkbrauw. Bij wenkbrauwtattoos worden vaak dikkere lijnen gecreëerd die minder natuurlijk lijken en naar mate de tijd vordert uitzetten. Tevens is de manier van tatoeëren anders, bij microblading wordt gebruik gemaakt van kleine naalden terwijl tatoeëerders gedaan worden met een machine en naald. Microblading wordt gebruikt om wenkbrauwen te creëren, verbeteren of hervormen. Het vervaagt sneller dan andere tattoo-technieken, doordat de pigment gestort wordt in de bovenste regio van de huid. Andere technieken plaatsen de pigment dieper, waardoor minder snel zal verbleken.

De historie van microblading

>De techniek van het plaatsen van pigment na het maken van kleine incisies in de huid gaat wellicht duizenden jaren terug, maar het gebruiken van deze techniek voor het creëren van wenkbrauwen is vrij nieuw. De trend van microblading is ontstaan in Azië, waar het in de laatste 25 jaar populair is geworden. Er is voor de rest weinig bekend over de geschiedenis van de techniek, wat wellicht later nog kan komen. Nadat het in Azië al populair en bekend was geworden, is het overzees gegaan naar Europa en de Verenigde Staten. In deze delen van de wereld is het hedendaags de populairste methode om cosmetische wenkbrauwen te laten tatoeëren.

Het ontwerp van de wenkbrauwen

De artiesten die microblading onder de knie hebben beginnen elke afspraak met praten met de klant, zodat ze de gewenste look en behoeftes te weten komen van de cliënt. Hierna gaat de tatoeëerder de wenkbrauwen opmeten en schetsen, waarbij gekeken wordt naar de plaatsing van de wenkbrauw. Het proces van de plaatsing bestaat uit meerdere stappen en begint met het bepalen van het midden van het gezicht en de ogen van de klant. De startpunt, boog en eindpunt van de wenkbrauwen worden bepaald op basis van de twee ogen, die normaal kunnen zijn. Daarnaast kunnen ze ook weinig of juist veel ruimte tussen elkaar hebben. Hierna gaat de plaaster van de wenkbrauwen ze volledig schetsen, inclusief de geschikte dikte en de hoogte van de boog. Hierdoor weet de cliënt hoe de wenkbrauwen er uiteindelijk uit gaan zien en kunnen ze de artiest permissie geven om ze te gaan plaatsen, wat hij of zij daarna gaat doen op het gezicht van de klant.

De gevaren van microblading

Bij microblading kan natuurlijk complicaties ontstaan, zoals bij elk ander techniek dat gebruikt wordt bij het tatoeëren. De ontevredenheid bij de klant kan ontstaan doordat het pigment onjuist is toegepast, pigmentmigratie of verkleuringen. Serieuze complicaties komen vrijwel nooit voor bij deze techniek.  Daarnaast kan de cliënt bepaalde reacties hebben op de ingrediënten van het pigment, deze reacties kunnen zowel kort als lang duren.

Microblading in Veenendaal

Direct afspraak maken?

microblading veenendaal