Definitief ontharen, hoe werkt dat nu precies?

Definitief ontharen is een uitkomst voor mensen die overtollige haargroei hebben en het scheren een beetje beu zijn. Maar ook voor mannen en vrouwen die het zichzelf gemakkelijk willen maken is definitief ontharen een goede keuze. Door de beharing op de armen en

benen definitief te verwijderen bespaar je jezelf een hoop tijd voor de spiegel en onder de douche.

De voordelen van definitief ontharen

Definitief ontharen heeft een aantal voordelen. Misschien heeft het voor jou persoonlijk nog meer of andere voordelen, maar de meest algemene geven wij je alvast:

  • Nooit meer waxen of harsen. Dit bespaart een hoop tijd en geld voor de aanschaf van de producten die je nodig hebt om te waxen of harsen.
  • Nooit meer scheermesjes kopen. Scheermesjes zijn duur, dus een flink voordeel in de portemonnee
  • Geen huidirritaties meer. Scheren kan huidirritaties opleveren. Vooral wanneer je een gevoelige huid hebt. Door definitief af te rekenen met de haargroei heb je hier geen last meer van.
  • Al na een paar behandelingen resultaat. Direct na een paar behandelingen zie je al resultaat.

Waar kun je het haar definitief verwijderen?

Vrijwel op elk lichaamsdeel is het mogelijk om het haar definitief te verwijderen. Armen, benen, oksels en bikinilijn zijn hiervan een voorbeeld. Maar ook voor vrouwen met overtollig haar in het gezicht, zoals de halslijn of de snor, is definitief ontharen een uitkomst. Ook andere lichaamsdelen zijn goed te behandelen met definitief ontharen.

Hoe werkt de behandeling ?

Bij een behandeling om het haar definitief te verwijderen word door middel van een speciaal apparaat de haarzakjes vernietigd. Het laserapparaat gebruikt het pigment van de haar om de energiestraal diep te laten doordringen in het haarzakje en deze dus van binnenuit te vernietigen. Bij elke behandeling word 15% van de haarzakjes in het behandelde gebied vernietigd. Bij een volgende behandeling is dit weer 15%, net zolang tot bijna alle haarzakjes zijn bereikt. Je hebt hiervoor dus wel enkele behandelingen nodig. Echter door dat 15% al vernietigd is bij de eerste behandeling zal je merken dat de haargroei afneemt en zal er direct zichtbaar resultaat zijn.

Na de behandeling

Na de behandeling met het laser apparaat kan de huid wat droog aanvoelen en rood uitslaan alsof het is verbrand door de zon. Smeer de huid goed in met aftersun en neem eventueel een paracetamol in tegen de pijn. Dit zal met een paar uur al weg trekken en de rode huid is na 2 dagen over. Na de behandeling kun je direct weer aan het werk, rekening houdend met het feit dat de huid nog wat gevoelig is.
De haarzakjes welke met het laserapparaat worden vernietigd kunnen geen nieuw haar meer produceren. Hier komt dus ook geen haar meer voor terug. Na een aantal behandelingen zal de haarreductie afnemen met 80%. Een haarreductie van 100% is niet realistisch, omdat er onder de huid altijd nog haarzakjes “slapen” die met het laser apparaat niet te bereiken zijn.  Toch is definitief een prima uitkomst wanneer je af wilt van dat overtollige haar, zeker als het om ongewenste plaatsen gaat.

Definitief ontharen in Veenendaal

Direct afspraak maken?